Vingårdens Historie

Siden år 2000 er vores vinmark, på 86.000 kvm, plantet til med rødvinssorterne Rondo, Frühbourgunder, Bolero og Pinot Noir samt hvidvinssorterne Orion, Solaris.
Vi har også ribs-, solbær- og stikkelsbærbuske.


I 2005 blev det lille potdestilleri på 2200 liter taget i brug. Lagring foregår i en underjordisk kælder på 50 kvadratmeter. Da vinbonden også er almindelig bonde og dyrker maltbyg var det nærliggende at fremstille whisky. Første salg fandt sted i 2009. Efterfølgende fremstilles en række andre destillater, likører og brændevine.

Udover druevine laver vi mousserende frugtvine på jordbær, stikkelsbær, ribs og solbær. Et sikkert produkt, da disse frugtbuske har lært at leve med vores skiftende vejr på øen. 

Udover vin serveres der også mad på gården. Aftenbuffeten består af egetræsgrillet svinekam, langtidsstegt okse og lam. Dertil serveres 2 slags kartofler, rødvinssovs samt stor byg selv salatbar.

Vinbonden viser rundt på gården på syngende bornholmsk. Turen rundt tager cirka 38 minutter. Efter rundvisningen er det muligt at smage på Vingårdens produkter i restauranten.

Dyreholdet på Vingården er to store grise på ca. 500 kg, får, høns, gæs, løbeænder, kaniner, påfugle og katte. Vingården er en dejlig oplevelse for børn, som elsker at lege langt fra trafikeret vej. Imens kan de voksne nyde et glas vin indendørs eller udendørs. Nydelsen på Vingården kan strække sig over mange timer, så derfor er det muligt at overnatte i telt på vores primitive teltplads.

Sommeren er for alvor begyndt, og ligeledes er vores vingård åben for jer. Dyrene er ude og vinglassene er fylde, Vingården Lille Gadegård er for hele familien!